Welkom op ons melkveebedrijf en camperplaats de Grote Leigraaf.

Wij zijn een melkveebedrijf met 60 melkkoeien. Onze koeien melken we 2 keer per dag en geven ons dan heerlijke verse melk. Deze melk is van een eerste klas kwaliteit met een mooi vetpercentage van 4,5%.

Wat zou het dan lekker zijn als u onze melk zelf kunt proeven in bijvoorbeeld uw cappuccino (of zoals wij zeggen; koffie met warme melk) of als een glas melk bij het ontbijt of de lunch. Ook is deze lekker melk heerlijk in pannenkoeken of andere gerechten.

Maar dit is mogelijk, wij verkopen onze melk voor € 1,50 per liter in een recyclebare fles. U kunt de fles ook weer laten hervullen voor € 1,00. Zie voor bestellen de info op het informatiebord.

Doordat wij tijdens het melken tussen onze koeien lopen hebben we een nauw contact met ze. Hierdoor kunnen we ze ook goed in de gaten houden en zien we gelijk of een koe niet lekker in haar vel zit. Onze koeien verzorgen we met het beste voer en gebruiken hierbij het Liquid For Life van Jan ten Klei. Dit mineraal geeft de koeien de bescherming waardoor de niet gewenste micro-organismen niet kunnen ontwikkelen en de koe zich daardoor beter voelt. Hierdoor gebruiken we eigenlijk geen medicijnen meer en zijn de koeien daardoor veel gezonder. Een gezonde koe geeft ook gezonde melk wat goed is voor u. (https://www.biojournaal.nl/article/9431/liquid-for-life-van-at-healthproducts-populair-bij-telers-en-veehouders//)

Ook hebben we een Aquarius Vitaliser geplaatst tussen onze waterleiding waardoor dit de kwaliteit krijgt die goed is voor onze koeien. Dit heeft ook weer een positief resultaat op de kwaliteit van de melk. (https://www.aquariusvitaliser.info/)

Wij zijn elke dag bezig met onze koeien om ze een zo goed mogelijk leven te geven zodat zij het fijn hebben en ons daardoor een mooie kwaliteit melk geven zodat wij u deze kwaliteit ook kunnen leveren.

koeien in de wei

In de zomer gaan onze koeien in de wei en kunt u vanaf de Camperplaats onze mooie dieren bewonderen